середу, 8 березня 2023 р.

 «Ти в моєму серці Україно, думою Шевченка гомониш»

      У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу - Тараса Шевченка.
     З нагоди 209-річниці від дня народження великого Кобзаря  бібліотечними  працівниками філії  №10 Засульська сільська бібліотека для учнів 6-го класу (класний керівник Вербецька Л. П.) ОЗ «Засульський ліцей ЛМР»  було проведено літературну мандрівку   “Ти в моєму серці Україно, думою Шевченка гомониш ”, та оформлено книжкову виставку «Наша воля розквітала в кобзаревому слові», метою якої було привернути увагу дітей до поетичного слова, виховувати справжнiй патріотизм, який  включає  любов до рiдноï мови та рідного  слова. Під час заходу звучали вірші Кобзаря, розповіді про життя митця.   
        Гортаючи сторінки творчості генія, діти дізналися про життєвий та творчий шлях Т. Г. Шевченка, усвідомили, що Тарас Шевченко це більше, ніж митець. Це людина, яка давно стала символом, знаком, легендою. Його творчість - не просто поетичні рядки, а філософія, і мудрість.             
      Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання — твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу.




Немає коментарів:

Дописати коментар