вівторок, 21 березня 2023 р.

 «Поезії не змовкне джерело»

         На годину поезії «З любов'ю до України» 21.03.23р. в філії №10 Засульська сільська бібліотека зібралися любителі і шанувальники поетичного слова, де бібліотекарі літературної вітальні повели присутніх у королівство української поезії.

         З давніх давен наш народ надавав слову чарівної сили, символічного значення і казав: «Словом можна вбити, а можна й вилікувати».

        Саме в художньому творі є вічна магія. 

        Ніхто з нас напевно, ніколи не задумувався, що поезія як віршована мова народилась ще на зорі людської цивілізації. З усіх видів словесного мистецтва вона найдавніша.

        Поезія – це найважливіше культурне явище, всеосяжна мова, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими і тим самим необхідна для зближення народів.

        Головна місія поетів – утверджувати життя і красу, нести людям заряд високої духовної сили і зігрівати душу.

        Ліна Костенко – одна з найвідоміших українських письменниць сучасності. 19 березня письменниця відсвяткувала свій 93 рік народження. Її вірші пронизані любов'ю до України, до рідного краю, тож присутні мали можливість послухати найкращі вірші про Україну.

        Любіть поезію і читайте її коли вам хочеться чогось гарного, величного, коли ваша душа співає чи плаче, бо в поезії ви знайдете відповідь на багато питань.

        Поезія – як цілющий ковток для спраглої душі, як ясний промінчик сонця в негоду, як біла квітка сподівання…

      










Немає коментарів:

Дописати коментар