пʼятницю, 10 березня 2023 р.

          «Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця»

               14 березня – день українського добровольця.

           Добровольці – це представники українського народу, які зі зброєю в руках пішли захищати незалежність і суверенітет України. Вони пішли на Схід України у добровольчі батальйони та Збройні сили після революції Гідності і першими прийняли удар у зоні АТО та ціною власного життя стримали наступ. 

            З  метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань щороку 14 березня в нашій державі відзначають День українського добровольця.  Цей день став важливим для людей, які свідомо, за покликом власного серця, першими стали на захист своєї Батьківщини та продовжують боронити рідну землю від окупантів.

          З нагоди відзначення Дня українського добровольця в філії № 10 Засульська сільська бібліотека для користувачів бібліотеки була представлена відео-інформина «Доброволець – це поклик серця»  та організована виставка-реквієм «Герої не вмирають. Вони живуть у пам'яті народній».

        Сьогодні більшість добровольців продовжують захищати рідний край від загарбників. Своєю відвагою і героїчними вчинками вони доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.

          Вони захистили і стали щитом не лише для України, а й усього цивілізованого світу, Європи. 

             День добровольця є тим днем, від якого відраховуємо дні наших перемог, нашого подвигу. Велика шана тим, хто дав приклад перемоги, бойового духу і патріотизму.






Немає коментарів:

Дописати коментар