середа, 18 вересня 2024 р.

  «День звільнення Лубенщини: Вшанування героїв та пам'ять про перемогу»

             Щороку Лубенщина відзначає важливу подію своєї історії – вигнання фашистських окупантів під час Другої світової війни. З цієї нагоди до пам'ятних знаків в селі  Засулля було покладено квіти. Ця дата символізує не лише перемогу над агресором, а й відданість, мужність та силу духу українського народу, який боровся за свою свободу.
              Лубенщина, як і багато інших регіонів України, зазнали важких випробувань під час війни. Під німецькою окупацією місцеве населення страждало від жорстоких репресій, голоду, та постійного терору. Проте, незважаючи на всі труднощі, народ не здався. Партизанський рух, опір місцевих жителів, героїзм військових сил сприяли визволенню Лубенщини від загарбників.
             Цей день нагадує нам про тих, хто віддав своє життя за свободу, і про важливість збереження історичної пам'яті. Вшанування героїв, покладання квітів до пам'ятників загиблим є свідченням того, що Лубенщина пам'ятає події тих років.
             Друга світова війна  залишила глибокий слід у долі нашої країни, але завдяки самовідданій боротьбі наш народ здобув перемогу. Сьогодні, як і тоді, ми повинні пам'ятати, що свобода та незалежність здобуваються тяжкими жертвами, і лише спільними зусиллями ми можемо захистити свій дім і свою землю.



Немає коментарів:

Дописати коментар