середа, 9 серпня 2023 р.

 «Читання - справа сімейна»

         Родина й книга - тема глибока й багатогранна, однак вона завжди була актуальна. Бібліотека підвищує роль книги у сімейному вихованні, в інтелектуальному розвитку і духовному збагаченні не лише дітей та юнацтва, але й кожного з членів сім’ї.
           В філії № 10 Засульська сільська бібліотека було проведено бібліорандеву  « Читаю я і вся моя сім'я» де діти  разом з рідними і батьками розповідали про свої читацькі вподобання та вибирали книги  для домашнього читання. 
           Сімейні читання – це своєрідна давня традиція. Це форма спілкування, в якій беруть участь як мінімум троє: дитина, батьки і автор книги. 
            Традиції спільного читання батьків і дитини благодатно впливають на всю родину, воно передбачає зміцнення духовних зв’язків сім’ї. Ось чому важливо правильно організувати дитяче читання, спрямувати його так, щоб дитина не розгубилася у книжковому морі, щоб спілкування з книгами стало звичним і, що найважливіше, приємним та улюбленим заняттям. 
          Щоб ваша дитина всебічно розвивалася, пізнавала світ, відчувала духовну єдність з родиною, мала інтерес до життя, до книги – читайте! А ще краще – читайте разом! Чим більше ви самі будете читати вдома, тим більшою є ймовірність того, що ваша дитина полюбить книгу.





Немає коментарів:

Дописати коментар