пʼятниця, 4 серпня 2023 р.

              "Коко Шанель - еталон жіночності"

              Ґабрієль Бонер (Коко) Шанель одна з найбільш відомих жінок ХХ століття, вона є унікальна і єдина у своєму роді, творець стилю цілої епохи – епохи елегантності та мінімалізму.
            З нагоди 140-річчя від дня народження відомої модельєрки світу – Ґабрієль (Коко) Шанель філія № 10 Засульська сільська бібліотека представляє огляд однієї книги для маленьких поціновувачів моди «Маленьким про великих Коко Шанель» авторки Марії Ісабель Санчес Вегара. 
           Ця книга про дівчинку Габрієль, яку вважали дуже дивною. Її ніхто не розумів, але вона мала особливий дар, їй подобалося шити. Кожного дня вона багато шила і згодом стала відомою дизайнеркою.
         Коко Шанель – персона із світу високої моди, котру журнал «Тайм» включив у список 100 найвпливовіших особистостей ХХ століття.
         Мадемуазель Шанель – не просто талановита кутюр’є та засновниця власного бренду, вона показала всьому світу, що бідна дівчина може бути на рівних з впливовими авторитетами, що завдяки силі характеру та неймовірній працьовитості можна досягти неабияких висот.
            Шарм Коко Шанель полягав в її особливій красі, оригінальному, гострому розумі та твердості характеру, наполегливості та чудовій інтуїції. Вона йшла проти бурхливої течії, переживаючи злети і падіння, але ніколи не зраджувала себе.
            Як законодавиця моди, вона звільнила жінку від корсетів, вкоротила спідниці, а також надала більш мужнього вигляду багатьом предметам жіночого гардероба. Її простий стиль, ознакою якого було зручне й елегантне вбрання, докорінно змінив жіночий образ. Він став справжнім символом свободи для сучасної жінки – жінки, здатної досягти всього, чого вона забажає.






Немає коментарів:

Дописати коментар