вівторок, 28 лютого 2023 р.

 26 лютого - День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

         Цього дня дев'ять років тому російська федерація розпочала збройну агресію проти України. Все почалось в Криму. Диверсійні групи РФ почали спроби захопити кримський півострів. 

      26 лютого 2014 року на заклик Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної ради Автономної Республіки Крим вийшли тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей чинити спротив російській окупації та заявили всьому світу про цілісність України. 

        Для вшанування мужності й героїзму громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території — в АР Крим та місті Севастополі, Президент підписав Указ  про встановлення 26 лютого в Україні „Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя”.

         Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними та засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій.        

        Повернення Криму до України – це не тільки наша спільна мрія. Це – запорука безпеки на планеті, відновлення віри, віри у міжнародне право і справедливість.

         Наразі, визвольна боротьба та захист України триває по всій країні силами всіх громадян України та силами безпеки та оборони держави. Спротив триває і до сьогодні, ми даємо повномасштабну відсіч ворогу!

        Слава Україні! Героям Слава!





Немає коментарів:

Дописати коментар