вівторок, 14 лютого 2023 р.

       "10 цікавих фактів про день Валентина"

        День Святого Валентина відзначається в усьому світі 14 лютого. У цей день прийнято дарувати коханим подарунки, дуже часто це презенти у формі сердець – паперові валентинки, солодощі тощо.
         День закоханих почали відзначати в Європі з XVIII століття, у США – з 1777 року, у нас – десь із початку 1990-x років.
        День святого Валентина – свято, до якого можна ставитися по-різному.  Адже це й справді загадкове свято зі своєю давньою, заплутаною історією, своїми традиціями і правилами, яких багато хто намагається дотримуватися.

10 цікавих фактів про день Валентина:
1. Автор першої валентинки — французький герцог Карл Орлеанський, який в 1415 році сидів у в’язниці, в одиночній камері. Саме там він вирішив боротися з нудьгою шляхом написання любовних послань дружині. І до цього дня всі охочі можуть в цьому переконатися — записка зберігається в Британському музеї.
2. Найдорожча валентинка була зроблена на замовлення Аристотеля Онассіса і складалася вона з чистого золота, смарагдів і діамантів. Упаковка подарунка була не менш розкішною — Онассіс велів загорнути валентинку в норкову шубу. Так грецький мільярдер висловив свої почуття до коханої - оперної діві Марії Каллас. Вартість валентинки становила приблизно $300 000 за цінами 60-х років.
3. Найбільш всеохопна валентинка була створена на пішохідному переході в Ченду в Китаї. Це зізнання у коханні було адресовано всім жителям міста, а їх не багато не мало — 14 мільйонів, не рахуючи туристів.
4. За кількістю продажів валентинки стоять на другому місці за популярністю після різдвяних листівок. Найчастіше листівки для другої половинки купують жінки.
5. Більша частина валентинок анонімна, написана справа наліво або лівою рукою і не має зворотної адреси. Все це лише додає загадковості.
6. Виявляється, для тварин День святого Валентина теж свято. Щорічно в цей день понад дев’ять мільйонів чоловік купують подарунки для своїх домашніх улюбленців.
7. Кількість троянд, які ви даруєте коханій людині в День святого Валентина, також має особливе значення. У Тайвані чоловіки висловлюють свої почуття виключно за допомогою квітів і тільки троянд. Одна троянда означає знак уваги і привітання, дві троянди означають вибачення, 12 троянд — освідчення, 36 троянд — визнання істинної любові, а сто троянд — пропозиція руки і серця.
8. Незвичайний спосіб зізнатися в любові - подарувати помідор. Колись у Франції його називали «Помм деамур» — яблуко кохання. Таке прізвисько томат отримав неспроста, так як пристрасні французи вірили, що помідор вміє говорити мовою кохання. Томат завжди був символом людського серця. Є навіть деякі сорти, які за формою нагадують сердечко. Існує повір'я, що якщо з таких помідор приготувати салат і нагодувати їм свого коханого, то він втратить розум від кохання.
9. У Кореї люди без пари, які не отримали подарунка на День святого Валентина, йдуть до ресторану для одиноких і їдять там чорну локшину, щоб оплакати свою самотність.
10. Саме в День святого Валентина відбувається найбільше пропозицій руки і серця.


Немає коментарів:

Дописати коментар