середу, 24 квітня 2024 р.

 «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій Землі»

          В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них — 26 квітня 1986 року.

              Аварія на ЧАЕС – це найбільша катастрофа в світі. Про цю трагедію відомо по всьому світу.  Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства. Ім’я їй — Чорнобиль. 

             В філії № 10 Засульська сільська бібліотека з нагоди цієї скорботної дати було оформлено виставку-застереження «Чорнобиль в серці України, а тінь його по всій Землі» на якій представлені книги і документальні видання про трагедію на ЧАЕС.

          Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий. Українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Урятований світ - найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Кожна людина повинна знати свою історію і не допускати більше помилок, що допустили наші попередники. 

          Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною… Чорнобиль і досі є незагоєною раною. Ще сотні років буде тягнутися його полиновий слід.



Немає коментарів:

Дописати коментар