вівторок, 7 листопада 2023 р.

 «Екологічні наслідки військових дій»

           Війна, розв’язана росією проти України принесла страждання не лише людям, але й довкіллю – страждають повітря, вода, земля, рослини і тварини.
Через вчинення росіянами масових екологічних злочинів, стає потреба у глибшому розумінні захисту навколишнього середовища.
          В філії № 10 Засульська сільська бібліотека було проведено екологічну інформину «Війна і довкілля». Бібліотекарі розповіли присутнім про екологічну загрозу через російську військову агресію, прямі та непрямі наслідки бойових дій на довкілля, які  наразі оцінити неможливо в повному обсязі. Адже зрозуміло, що чим довше триватиме війна, тим більше збитків вона завдасть в майбутньому, вона вже вплинула на кожний компонент довкілля.
           Якщо говорити безпосередньо, яким чином навколишньому середовищу завдані збитки, то, в першу чергу, це забруднення атмосферного повітря, ґрунтів, збитки лісовим ресурсам, забруднення водних об’єктів безпосередньо Чорного й Азовського морів. А також  завдана шкода екосистемам флори і фауни. До наявних екологічних проблем додалися замінування, руйнація промислових об’єктів, залишки вибухових предметів у лісах, полях та у воді.
          Наслідки цього негативного впливу матимуть не лише локальний, а й глобальний характер. 
       В умовах сьогодення ми всі розуміємо, що майбутнє відновлення країни має включати заходи по відновленню та збереженню екосистеми в цілому.


Немає коментарів:

Дописати коментар