вівторок, 14 листопада 2023 р.

 "Його величність – календар"

               В філії № 10 Засульська сільська бібліотека відбулася презентація нового церковного календаря «Його величність – календар».  На захід було запрошено редактора газети «Лубенщина» Міщенко Олександра Михайловича, який надрукував і презентував цей календар. Він розповів присутнім про свій творчий доробок, а також читав вірші зі своєї збірки «Донбас».               
             Бібліотекарі розповіли про життєвий і творчий шлях Олександра Михайловича, а також оформили книжкову викладку-персоналію «Перо справжнього таланту» та повели присутніх в дуже цікаву історію виникнення календаря. 
           Календарі існували вже 6000 років тому. Перший відомий історії календар був створений у Стародавньому Вавилоні, а перший український календар з'явився 5 травня 1581 року в Острозькій друкарні Івана Федорова. У той час вся Європа почала запроваджувати григоріанський календар.
         З 1 вересня 2023 Православна церква України перейшла на новоюліанський календар. Це означає, що всі неперехідні свята тепер відзначаються на 13 днів раніше.  Цей календар і було презентовано в книгозбірні.
               Захід пройшов цікаво та змістовно.








Немає коментарів:

Дописати коментар