пʼятниця, 29 вересня 2023 р.

 "Моя Україна - колиска козацької волі"


       В Україні 1жовтня  святкують одразу три свята. Це День українського козацтва, День захисників та захисниць України, а також свято Покрови Пресвятої Богородиці. 

   Свята усі ці взаємопов’язані і виникали послідовно. День Покрови Пресвятої Богородиці вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва, бо Пресвята Богородиця в усі часи вважалась заступницею народу України, покровителькою українських козаків та військових.

     29 вересня до дня Українського козацтва та Дня захисника України в філії № 10 Засульська сільська бібліотека  для учнів 7-А класу ОЗ «Засульський ліцей ЛМР», класний керівник Вербецька Л.П., було проведено урок державності «Світочі козацького духу».  

       Під час заходу бібліотекарі розповіли дітям багато цікавої інформації про виникнення козацтва, про героїчні звитяги запорожців, їх походи, побут та звичаї,  про те, як на Запорізькій Січі молодих хлопців приймали у козаки. Вчитель Вербецька Л. П. доповнила розповідь про історію славного українського козацтва, і традицій славних запорожців.

   Учні весело та жваво відповідали на запитання вікторини «Який я козак?», підготовлену бібліотекарями, а також ознайомились з книгами які були представлені на книжково-ілюстративній виставці «Козаки – борці за волю, за народ, щасливу долю».







Немає коментарів:

Дописати коментар