середу, 20 травня 2015 р.

День Європи в Україні


    День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях і інтересах.
    Відзначення Дня Європи в Україні – це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей. Його відзначають у третю суботу кожного травня. Вперше заходи присвячені цьому дню проводились у 2003 році.
    18 травня в Засульській сільській бібліотеці завідуюча бібліотекою Марія Мороз та бібліотекар Леся Таран провели захід присвячений Дню Європи «Європейські студії», де методист районної бібліотеки Тетяна  Григорівна Сафронова презентувала країну Польщу.
    На заході були присутні: етнічний поляк пан Геник  Слодзинський та учні 10-го класу Засульської гімназії з класним керівником Жалдак Галиною Григорівною. Діти мали можливість переглянути відеоролики про сусідню країну і задати різні запитання пану Генику  Слодзинському, поспілкуватися з ним, почути цікаві і змістовні розповіді про країну Польщу і європейську спільноту. Учні гімназії дуже активно обговорювали питання щодо євроінтеграційного курсу України. Захід пройшов у теплій, дружній атмосфері, був цікавим і змістовним.
    Головною метою відзначення Дня Європи в Україні є популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості,зокрема молоді, формування позитивної громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім′ї народів.






Немає коментарів:

Дописати коментар