суботу, 2 березня 2024 р.

 «Співець Божою милістю»

               4 березня вся Україна буде відзначати 75 - ту річницю від дня народження великого композитора, народного діяча Володимира Івасюка. Співочого таланту із народу, видатного українського композитора, лауреата Державної премії ім. Тараса Шевченка, одного з основоположників української естрадної музики, автора 107 пісень, 53 інструментальних творів. Він був професійним медиком, неординарним живописцем, прекрасним фотографом та поетом. Чудово грав на фортепіано, скрипці, віолончелі та гітарі, майстерно виконував свої пісні. 

          З нагоди 75-річчя від дня народження поета,композитора, мислителя в філії № 10 Засульська сільська бібліотека відбулася інформаційна панорама «Митець, який надто любив Україну».

            Бібліотекарі розповіли присутнім про життєвий і творчий шлях композитора. За допомогою інтернет ресурсів присутні мали змогу прослухати чарівність і неповторність його пісень, які нагадали нам, хто ми такі. 

             Своїми мелодіями «Червона рута», «Водограй», «Пісня буде поміж нас», «Світло пізніх жоржин» та інші, Володимир Івасюк випередив свій час, вивів українську популярну пісню на світові обшири, а було молодому композитору трохи більше ніж 20 років. Він цікавився не лише ліричною піснею, а і розвитком європейської музики взагалі. Самобутність та неповторність його таланту, творчого стилю залишаться назавжди в нашій культурі.



Немає коментарів:

Дописати коментар