суботу, 20 січня 2024 р.

 «В єднанні сила і міць держави»

         22 січня в Україні відзначається День Соборності України. Цього дня у 1919 році був проголошений Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. З нагоди відзначення цієї дати  в філії № 10 Засульська сільська бібліотека було оформлено виставку-інформину «На шляху до свободи та незалежності».

        На виставці представлено книги про становлення й розвиток українського національного державотворення, Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу, а також книги у яких простежується розвиток ідеї соборності на різних історичних етапах.

             Матеріали виставки акцентують увагу на історичних фактах, які передували Акту Злуки та пропонують замислитися над історією нашої країни, над сьогоденням та майбутнім українського народу.

             Відзначення свята Соборності України сьогодні важливе, як ніколи. Воно нагадує нам про те, що лише в єдності ми маємо силу, лише разом зможемо подолати всі біди та нещастя, які випали на долю нашого багатостраждального народу. 






Немає коментарів:

Дописати коментар