пʼятницю, 26 січня 2024 р.

 «Крути – бій за майбутнє України»

            26 січня в книгозбірні філії № 10 Засульська сільська бібліотека для учнів 7-Б класу ОЗ «Засульський ліцей ЛМР»,  класний керівник Вербецька Л. П., бібліотекарі провели історичний калейдоскоп «Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного», а також організували книжкову викладку «Крути - наша слава, наша історія». Вони зосередили увагу на образі відважних юнаків, які добровільно пішли захищати Батьківщину і пожертвували своїм життям.   

              Класний керівник Вербецька Л. П. доповнила розповідь бібліотекарів, розповіла про теперішню війну в Україні, діти з задоволенням слухали, а також читали вірші. 

         106 років тому 300 учнів пішло в безсмертя. 29 січня 1918 року біля невеличкої станції Крути на Чернігівщині сталась трагедія, яка сколихнула, пробудила всю Україну. У цей день жменька юнаків у нерівному бою віддала своє життя, але відстояла честь України…

           Юнаки-герої показали приклад мужності, відданості і незборимості духу.

           Ті, хто загинув у битві під Крутами назавжди залишаться в нашій пам'яті.

         Сьогодні в Україні триває жорстока і кровопролитна війна. Гинуть молоді хлопці і дівчата,гине цвіт нації. Вони віддають своє життя, щоб ми жили у вільній незалежній Українській державі, щоб був мир та спокій на рідній землі.

           Присутні вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання.








Немає коментарів:

Дописати коментар