четвер, 1 серпня 2024 р.

 « Конституція – оберіг нашої держави»

          28 червня відзначаємо День Конституції України.

          З нагоди свята в філії №10 Засульська сільська бібліотека  оформлено виставку-подію « Конституція – оберіг нашої держави».

     Ознайомившись з виставкою Ви дізнаєтесь значення Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу. Представлені матеріали ознайомлять з важливими етапами історичного розвитку України на шляху до становлення України, як конституційної держави.

            Конституція України – національний скарб, вона відображає нашу багату історію, глибоке історичне коріння, та європейську зорієнтованість українського конституціоналізму. Цей документ є основним законом і моральним орієнтиром для громадян України, юридично закріплює незмінний упродовж століть цивілізаційний вибір Українського народу.

            День Конституції – це не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України, це основний державний документ, який визначає державний устрій, порядок і принципи функціонування органів влади, виборчу систему, права й обов'язки держави, суспільства та громадян.  Найвищий закон утверджує багатовікове прагнення українського народу до незалежності власної держави. 

          Прийняття Конституції України є закономірною і важливою віхою в історичному розвитку України.

             Запрошуємо до бібліотеками ознайомитися з матеріалами виставки.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар