четвер, 29 серпня 2024 р.

 «І подвигу не буде забуття»

             Щорічно вся країна 29 серпня згадує захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність країни.

             В філії № 10 Засульська сільська бібліотека з нагоди цього дня було проведено патріотичну бесіду  «І подвигу не буде забуття».  Бібліотекар ознайомила присутніх з подіями, що стались в Україні в 2014 році, розповіла про трагедію і біль тих днів.

четвер, 22 серпня 2024 р.

 «Підприємництво для школярів»

           Філія № 10 Засульська сільська бібліотека, як хаб цифрової освіти,  продовжує діяльність в рамках проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти».
              В філії № 10 Засульська сільська бібліотека відбувся інформаційний нон-стоп «Підприємництво для школярів».  Діти мали змогу переглянути освітній серіал «Підприємництво для школярів. Команда» на порталі «Дія. Цифрова освіта». Цей серіал був створений спеціально для того, щоб допомогти молоді ознайомитися з основами підприємництва, навчитися працювати в команді та зрозуміти важливість спільної роботи для досягнення успіху.

 «Це моя і твоя Україна»

              З нагоди свята Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора  в філії № 10 Засульська сільська бібліотека було проведено історичний часопис «Незалежна і єдина будь навіки, Україно!»  під час якого йшлося про цікаві факти, пов’язані з Україною, про її історію і культуру, про її славних синів-героїв.
            Це свято символізує багатовікову боротьбу за свободу, суверенітет і національну ідентичність.
       На шляху до незалежності Україна пройшла через безліч випробувань, але завдяки мужності, єдності та незламному духу, наша держава відстояла своє право на самовизначення.
           Незалежність України – це не лише історична подія, а й щоденний вибір кожного громадянина, який будує майбутнє своєї держави.

середа, 21 серпня 2024 р.

 «Павло Загребельний: патріарх української літератури»

              Павло Архипович Загребельний  - видатний український письменник, драматург, громадський діяч, чий внесок у розвиток української літератури є неоціненним. У 2024 році виповнюється 100 років з дня його народження , що робить цю дату важливою в історії української культури.

              З нагоди 100-річчя з дня народження Павла Загребельного в філії № 10 Засульська сільська бібліотека було оформлено виставку-ім'я «Павло Загребельний: патріарх української літератури». На виставці представлені його твори: «Вигнання з раю», «Гола душа», «Первоміст», «Неймовірні оповідання», «Я, Богдан», а також книги в яких описано життєвий та творчий шлях письменника.

середа, 14 серпня 2024 р.

 «Навчатись ніколи не пізно»

             Хаби  цифрової освіти — це простори для навчання впродовж  життя. Тут кожен може оволодіти навичками  цифрової грамотності та отримати доступ до сайту Дія.Освіта.
             У сучасному світі гаджети стали невід’ємною частиною життя, проте для старшого покоління вони часто виявляються складними у використанні.
             У Хабі цифрової освіти філія № 10 Засульська  сільська бібліотека пройшли індивідуальні тематичні  консультації  «Навчання  на смартфоні у Viber, Telegram для літніх людей», де користувачі отримали консультації з питань користування смартфоном , навчилися використовувати соціальні мережі, спілкуватися в месенджерах.
         Бібліотекарі допомагають освоїти нові технології, роблячи користування гаджетами  зручними  і зрозумілими для всіх.

вівторок, 13 серпня 2024 р.

            "На мультики в бібліотеку"

         10 серпня в філії № 10 Засульська сільська бібліотека  для дітей молодшого шкільного віку було проведено мульт-перегляд освітнього серіалу «Ден і Рора  проти корпорації С».  Це комікс, який вийшов на платформі «Дія. Освіта», тема якого ментальне здоров'я. Він створений Координаційним центром з психічного здоров’я КМУ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». В ньому йдеться про двох допитливих друзів Дена і Рору, які влаштовують власне розслідування довкола подій у Честнат-сіті. Тож без знань про підтримку ментального здоров’я їм не обійтися.
          Дітям дуже сподобався мультик, вони були в захваті від його перегляду.

пʼятниця, 9 серпня 2024 р.

 «Молоді про цікаве і корисне»

             Щорічно 12 серпня Україна відзначає День молоді. Це свято юності, літа і позитиву,  творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики. 
         З нагоди  Дня молоді в філії № 10 Засульська сільська бібліотека відбулася молодіжна хвиля «Українська молодь – майбутнє держави».
          Учасники заходу почули  цікаві факти про історію та особливості відзначення Дня молоді у різних країнах, окреслили проблеми і виклики, що сьогодні стоять перед українською молоддю та  разом знаходили шляхи їх подолання, а також ознайомилися  з кращими книгами  для молоді, які є в бібліотеці.

 «Базові цифрові навички для людей елегантного віку»

В філії № 10 Засульська сільська бібліотека для бажаючих користувачів елегантного віку відбулася презентація освітнього серіалу «Базові цифрові навички для людей елегантного віку» на платформі «Дія. Освіта».
За допомогою консультацій бібліотекаря та перегляду освітнього серіалу учасники заходу мали можливість більше дізнатися про світ цифрових можливостей. Користувачі навчилися як формувати та шукати інформацію в Інтернеті, як поповнити мобільний рахунок, як встановити мобільний додаток та як записатися до лікаря.

четвер, 8 серпня 2024 р.

 «Професії  майбутнього»

           
           Філія № 10 Засульська сільська бібліотека входить в Мережу Хабів цифрової освіти. Хаби цифрової освіти в бібліотеках Полтавщини. Сьогодні хаби цифрової освіти – це бібліотечний простір, куди може завітати кожен громадянин.
       Сучасна молодь йде в ногу з часом, активно розвивається, знає чого хоче від життя, вона смілива до експериментів та нових звершень, але буває й так, що молоді важко у виборі професії.  

середа, 7 серпня 2024 р.

  «У книжок не буває канікул»

           Літо – це найулюбленіша  пора  всіх дітей, це час  ігор, розваг, свободи у виборі занять.  Це пора, яку з нетерпінням чекає кожна дитина, адже  у дітей з'являється безліч  вільного часу для відпочинку і розвитку, а ще, це найкраща пора, коли діти мають чудову нагоду поринути у світ літератури. 
            Щоб канікули проходили ще цікавіше пізнавально та з користю працівниками  філії № 10 Засульська сільська бібліотека  було проведено  літературний пікнік «Немає кращої пори, ніж літо сонячне й веселе». 

пʼятниця, 2 серпня 2024 р.

 «Іншої землі у нас немає»

          День української державності  -  це свято, метою якого є привернути увагу суспільства на традиції національного державотворення, які мають понад тисячолітню історію. У це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.
         В філії № 10 Засульська сільська бібліотека з метою національно-патріотичного виховання підростаючого покоління був проведений історичний екскурс «Краса і велич символів державних».

четвер, 1 серпня 2024 р.

 «Яскраві барви особистості Олени Пчілки»

         2024 року Україна відзначає 175-річчя від дня народження Олени Пчілки (Ольги Петрівни Косач) – української письменниці, меценатки, перекладачки, етнографині, фольклористки, публіцистки, громадської діячки, члена-кореспондента Всеукраїнської академії наук, матері всесвітньовідомої Лесі Українки, сестри професора Михайла Драгоманова.
          З нагоди цього дня  в  філії № 10 Засульська сільська бібліотека було проведено літературне досьє «Олена Пчілка – світло добра і любові».
          Бібліотекарі розповіли присутнім про українську поетесу, її життя і творчість. Діти також дізнались, що багато своїх творів Олена Пчілка створювала для власних дітей  прагнучи, щоб вони виросли справжніми патріотами, прищеплювала їм любов до рідної мови, шану до народних українських звичаїв.

 « Конституція – оберіг нашої держави»

          28 червня відзначаємо День Конституції України.

          З нагоди свята в філії №10 Засульська сільська бібліотека  оформлено виставку-подію « Конституція – оберіг нашої держави».

     Ознайомившись з виставкою Ви дізнаєтесь значення Конституції, в якій закріплено право українського народу мати власну державу. Представлені матеріали ознайомлять з важливими етапами історичного розвитку України на шляху до становлення України, як конституційної держави.

 "Охорона здоров"я - справа кожного"