середу, 17 травня 2023 р.

 «Збережемо дивосвіт землі»

                
           Людина – частина живої природи, яка живе серед неї і бере все необхідне для життя: повітря, воду, продукти харчування, одяг. Її відмінність від інших живих істот полягає в тому, що вона має розум, а відтак може мислити, творити, спілкуватися з іншими.
            Від стану навколишнього середовища залежить і стан нашого здоров’я. Чим більше відходів ми викидаємо у довкілля, тим більше мікробів, чим більше сміття, тим більше хвороб. Крім того, склад і чистота питної води мають свій вплив на здоров’я людини: забруднена вода рештками виробництва може стати причиною багатьох захворювань. Отже, слід пам'ятати якщо здорова природа то здорова і людина.
          Щоб привернути увагу підростаючого покоління до проблеми охорони природи , в рамках загальносистемного міні- проекту «Життя в стилі ЕКО» 16 травня в філії № 10 Засульська сільська бібліотека  відбувся екологічний круїз «Здорова природа – здорова людина – здорове суспільство» та оформлено виставку- подорож «Наш спільний дім»,  на якій  ілюстровані енциклопедії про птахів і тварин та книги, які несуть екологічні знання, розповідають про екологію та її збереження. 
          Юні читайлики дізналися, що людина й природа – неподільний живий організм, і якщо знищити хоча б одну якусь частину, то загине все інше. 
        Бібліотекарі намагаються виховати  екологічну культуру в читачів, прищепити  їм відповідальність за екологічно чисте майбутнє і сприяють духовному зростанню особистості. Адже тільки високодуховна людина може запобігти екологічній трагедії.
  



Немає коментарів:

Дописати коментар