пʼятницю, 28 квітня 2023 р.

 «Літературними стежками рідного краю»

         Не вужчають полтавські горизонти, не міліють полтавські джерела. І серед цих джерел чи не наймогутніше – лубенське. Адже віддавна називають наші Лубни – духовною, літературною столицею Полтавського краю, де кожний третій – поет, а кожний другий – палкий його шанувальник.

         Важко назвати куточок землі, подібний до Полтавщини, на літературному небосхилі якого сіяло б скільки зірок різної величини.

          28 квітня в філії № 10 Засульська сільська бібліотека в рамках тижня молодіжної книги «Молодіжний формат XXI сторіччя» з молоддю 8-Б класу (вчитель Вербецька Л. П.) ОЗ «Засульський ліцей ЛМР» було проведено літературну мозаїку «Цікаві таємниці в книжковій скарбниці».

          Бібліотекарі розповіли про життєвий і творчий шлях місцевих авторів краєзнавців, та ознайомили з виставкою персоналією « З літературної плеяди Лубенщини». Учні активно взяли участь у конкурсі «Мій улюблений поет краєзнавець», де по черзі розповідали цікаві факти про поетів Лубенщини. Вчитель української мови та літератури Вербецька Л. П.  поглибила знання учнів доповнивши розповідь про поетів Лубенщини та розповіла багато цікавого про історію і культуру рідного краю. 

         Молодь отримала позитивні емоції від зустрічі.

      




Немає коментарів:

Дописати коментар