середу, 5 квітня 2023 р.

 «Пам'яті Квітки Цісик»

       З нагоди відзначення 70-ї річниці з дня народження відомої американської співачки українського походження Квітослави Цісик в філії №10 Засульська сільська бібліотека 4 квітня відбулася відео-інформина «Квітка Цісик у вінку українських пісень».
      Працівники бібліотеки ознайомили присутніх із життєвим та творчим шляхом унікальної співачки. Присутні мали змогу прослухати найкращі пісні, які зачаровують казковим звучанням та переглянули  відео про її музичну творчість. 
     Американська співачка з українським походженням. Її голос підкорив увесь світ, нею захоплювався весь американський шоу-бізнес. З нею працювали Майкл Джексон, Вітні Г'юстон та інші світові зірки, та мало хто з українців, особливо молоді, може пригадати, хто така Квітка Цісик. Нажаль сама Квітка Цісик до свого ювілею не дожила. Жінка померла за шість днів до 45-річчя від раку, так і не здійснив свою заповітну мрію. А бажала співачка провести серію концертів на батьківщині. В Україні її почули здебільшого після смерті. Дві україномовні платівки, які вона випустила за свій кошт, досі популярні.  
      Усі, хто вперше чув її голос, були вражені та приголомшені, цей голос брав у полон одразу і назавжди. Її спів торкнувся душі та серця українців у всьому світі, він відіграв важливу роль у становленні і розвитку українського музичного мистецтва ХХ століття. 



Немає коментарів:

Дописати коментар