четвер, 29 вересня 2022 р.

 «Бабин Яр – біль на віки»

      29 вересня у філії № 10 Засульська сільська бібліотека було проведено годину пам'яті «Бабин Яр – біль на віки», а також оформлено тематичну підбірку літератури «Трагедія народу  України» з нагоди 81-ої річниці  трагедії Бабиного Яру.

       У Засуллі є свій «маленький Бабин Яр», у ньому є скорботний пам'ятник, що нагадує про голокост, трагедію єврейського народу, яку не забудемо, бо не маємо права забути, і серед 4000 невинно убієнних на цьому місці були не лише євреї.

      Трагедія стала символом «Голокосту від куль» і нацистської політики масового знищення людей.

       Бабин Яр – місце пам`яті та некрополь, де близько 100 тисяч цивільних громадян  і військовополонених були розстріляні нацистами у 1941-1943 роках.

    Серед жертв Бабиного Яру – євреї та роми ,військовополонені, підпільники Організації  українських націоналістів,мирні жителі, представники різних політичних поглядів, віросповідань та національностей.

       Масові розстріли в Бабиному Яру розпочалися відразу  після вступу нацистів  та їхніх союзників до Києва у вересні 1941 року .

     Найтрагічнішими стали 29-30 вересня, коли вбили майже 34 тисячі євреїв - мешканців Києва.

      Це важка незагоєна рана Другої світової війни в історії України, яку ми маємо пам’ятати, щоб не допустити її повторення. Пам’ять про трагедію Бабиного Яру повинна ґрунтуватися на шанобливому ставленні до всіх жертв нацистського тоталітарного режиму.

      Голокост -  це страшна сторінка  в історії України у Другій світовій війні, яку ми зобов’язані пам’ятати та не допустити її повторення.









Немає коментарів:

Дописати коментар