четвер, 25 серпня 2022 р.



              "З гумором через життєйське море"

      25 серпня філія № 10  Засульська сільська бібліотека провела онлайн інформину  «З гумором  через життєйське море» до 100–річчя від дня народження П.П. Глазового, українського поета-гумориста, сатирика.
       Глазовий Павло Прокопович народився 30 серпня 1922 року у с. Новоскелеватка Казанківського району Миколаївської області. Учасник Другої світової війни. Закінчив Київський педінститут ( 1950 ). У 1950 – 1961рр. – був заступником редактора журналу “Перець”, згодом – заступником головного редактора журналу “Мистецтво”.
      Сатирик був учасником Другої світової війни, кавалером Ордену «За заслуги» 3 ступеню, мав звання Заслуженого діяча мистецтв України.
      Павло Глазовий автор декількох збірок сатири та гумору. Загалом за своє творче життя письменник написав 13 книжок сатири та гумору, 8 книжок для дітей.
      Творчість П. П. Глазового – життєдайна, вона є завжди відкритою сторінкою веселої вдачі українського народу, його доброго настрою. Павла Глазового люблять усі — і дорослі, і малі, тому що його гумор піднімає людям настрій, звільняє від страху, допомагає побачити в житті більше світлого, радісного, стати добрішими. У його творчості захоплює все: i доброзичливий смiх, і проста народна мова, i дотепнi висновки, і повчальна мудрість.



Немає коментарів:

Дописати коментар