вівторок, 26 липня 2022 р.

 «Сучасна українська книга. Знайомтесь: Брати Капранови»

       24. 07. 2022року в філії № 10 Засульська сільська бібліотека з нагоди дня народження письменників братів  Капранових представляє огляд однієї книги Брати Капранови «Забудь річка». 

     Капранов Дмитро Віталійович та Капранов Віталій Віталійович — українські письменники, видавці, публіцисти, громадські діячі.

Народилися  24 липня 1967 року в м. Дубоссари, нині Молдова.

Предки Капранових родом з півдня: по материнській лінії з Одещини, по батьківській – з Миколаївщини. Самі брати виросли в Очакові Миколаївської області і вважають його своєю батьківщиною. Там-таки, в Очакові у 1984 році закінчили середню школу.Крім звичайної школи, закінчили спортивну (греко-римська боротьба) та музичну (фортепіано).

          Паралельно з літературною, видавничою, торгівельною та громадською діяльністю пишуть публіцистику та друкуються у різних українських ЗМІ.

          Біографія письменника – це його книжки. Тому представляємо вашій увазі одну з книг братів Капранових «Забудь-річка». Роман «Забудь-річка»   унікальне явище в сучасній літературі, яке об'єднує серйозні та глибинні теми української історії із легким викладом та захопливим сюжетом, що робить твір доступним для широкої аудиторії та водночас важливим у формуванні нерадянського погляду на історію України у XX столітті.

        Велетенський історичний матеріал, який використовують автори, дає змогу читачеві зануритися у епоху 1930-х ‑ 1940-х років та відчути себе на місці людей, які часто не мали можливості робити вибір ‑ особливо у часи  репресій та воєн.

    Такий роман, як «Забудь-річка», є життєво необхідним для сучасної України та наступних поколінь, адже він створює художній образ минулого, який, як відомо, є значно стійкішим за всі інформаційні кліше, а крім того залишає нащадкам художню хроніку часів Революції.

      Високі оцінки твору від читачів та критиків підтверджують той факт, що «Забудь-річка» зачіпає за живе, піднімає важливі питання, які турбують українців сьогодні.






Немає коментарів:

Дописати коментар