вівторок, 17 травня 2022 р.

 Огляд однієї книги «Світ у долонях. Спогади про Героя України, вишивальницю Віру Роїк»

      Вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу. Вона яскраво відображає особливу національну традицію народу. Тож не дивно, що існує свято, присвячене їй. 

    Всесвітній день вишиванки відзначається щороку в третій четвер травня. У 2022 році він припадає на 19 травня. З цієї нагоди  філія № 10 Засульська сільська бібліотека представляє огляд однієї книги упорядника Вадима Роїка  «Світ у долонях. Спогади про Героя України, вишивальницю Віру Роїк». 

  Увазі читачів пропонується книга спогадів про життя і творчий шлях відомої вишивальниці, Героя України Віри Сергіївни Роїк мистецтвознавців, музеєзнавців, працівників науки, культури і мистецтв, композиторів, художників, вишивальниць, її учнів та послідовників, знайомих, друзів і родичів з усіх регіонів України та багатьох країн світу. Окрім спогадів, у книзі подано поезії та пісні, присвячені Вірі Роїк, відгуки відвідувачів її виставок, документи органів влади щодо увічнення пам'яті Героя України. Тексти подаються мовою авторів.

        Видання буде цікаве широкому колу громадськості, фахівцям-мистецтвознавцям і всім поціновувачам  українського мистецтва.

         






Немає коментарів:

Дописати коментар