середу, 29 листопада 2023 р.

 «Аристократка духу – Ольга Кобилянська»

          28 листопада 2023 року з нагоди 180-річчя від дня народження української письменниці Ольги Кобилянської в філії № 10 Засульська сільська бібліотека було оформлено виставку-ювілей «Аристократка духу – Ольга Кобилянська»,  яка  знайомить з життям та творчістю видатної української письменниці. На виставці представлено її незрівнянні твори  «У неділю рано зілля копала», «Земля», «Людина»», «Царівна» та інші.

         Ольга Кобилянська – авторка повістей, численних оповідань, новел, нарисів про життя.  Людина незвичайної долі, яка заслужила всенародну пошану, любов і визнання. 

         Майбутня письменниця з раннього дитинства самостійно опановувала знання та багатство світової культури, служила словом своєму народові і піднялася до вершин світового мистецтва. Вона майстриня драматичної повісті та оповідань на теми утиску українського жіноцтва, та кризового становища села. Вона порушувала питання етики та моральної досконалості людини в умовах насильства та соціальної несправедливості.

          Ольга Кобилянська була людиною із своїми чеснотами, із внутрішнім  світом тонких відчуттів та глибоких переживань. 

          Працівники бібліотеки запрошують читачів переглянути  виставку та поринути в епоху коли жила і творила - Ольга Юліанівна Кобилянська.



Немає коментарів:

Дописати коментар