вівторок, 1 березня 2016 р.

Шляхами творчої долі Володимира Малика

           19 січня в Засульській сільській бібліотеці відбувся вечір літературного портрету «Шляхами творчої долі Володимира Малика» з нагоди 95-ти років від дня народження.
      Важко назвати куточок землі, подібний до Полтавщини, на літературному небосхилі якого сіяло б скільки зірок різної величини.
            Та літературна Полтавщина не лише геніальне вчора. Це і геніальне сьогодні, і сповнене високих устремлінь завтра.
            Не вужчають полтавські горизонти, не міліють полтавські джерела. І серед цих джерел чи не наймогутніше – лубенське. Адже віддавна називають наші  Лубни  духовною, літературною столицею Полтавського краю, де кожний третій – поет, а кожний другий – палкий його шанувальник.
            І звичайно ж, наш неперевершений, знаний у всьому світі романіст – Володимир Кирилович Малик, якому 21 лютого виповнилося б 95 років. На привеликий жальювілей лубенська громадськість святкує без нього. Згасла свіча на робочому столі , залишились недописаними сторінки захоплюючих шедеврів.
            Найбільше вчувалося в його творах козацької звитяги рідного народу, якої вистачило на всі віки. І тому у творах письменника так голосно дзвенять шаблі і степ, гуде запеклим боєм, гримить Славута, несучи на хвилях козацькі чайки, шумлять віковічні бори, ховаючи від ворога дозорців…
            До 95-річчя від дня народження В. К. Малика вийшло з друку ювілейне видання «Незабутній Володимир Малик». Ювілейне виданнябезперечно стане хорошим дарунком для всіх шанувальників творчості В. К. Малика в Україні, близькому і далекому зарубіжжі.



Немає коментарів:

Дописати коментар