четвер, 16 травня 2024 р.

 «Україна вишивана»

            У культурі будь-якого народу є речі, які відображають його особливу національну традицію. Вишиванка – яскравий приклад і підтвердження цьому. Щороку в Україні у третій четвер травня відзначають День вишиванки.

           З нагоди цього свята в філії № 10 Засульська сільська бібліотека  відбулося свято відродження традицій «Вишиванки – свято української душі» на яке завітали майстрині- вишивальниці.

           Бібліотекарі повели присутніх стежками історії  української вишивки, адже вишивка хрестиком - це мистецтво, яке дозволяє створювати справжні шедеври. Картини, виконані самостійно, цінуються не тільки, як оформлення власної квартири, або будинку, але дуже часто вони стають незабутнім подарунком для рідних і близьких людей. Майстрині мали можливість поділитися технікою виконання кожного орнаменту, поділитися власним досвідом цього ремесла. Саме народне мистецтво, яке передавалося з покоління в покоління, століттями завжди було і є грунтом для спілкування людей, джерелом пізнання історії, культури, адже саме звідти ідуть витоки творчості.

         Майже всі українські  жінки  мають  здібності до вишивання, тому подібні заходи збирають зацікавлених, адже свої традиції ми маємо відроджувати, вони  супроводжують  нас щоденно, аби попри час і різні події пам’ятати, хто ми є.










Немає коментарів:

Дописати коментар