середу, 6 березня 2024 р.

 «Поклонися, земле, пам’яті Тараса»

           Цього року виповнюється 210 річниця із Дня народження великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.
               І знову – березень… І знову линуть до нас думки геніального українського поета… Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті, яка у своїй величі була, є і залишиться ні з чим не зрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення.
      Тарас Шевченко залишив нам неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до України, кликав сильних на подвиги, уселяв у слабких надію й віру.             
          До дня народження  Тараса Григоровича Шевченка в філії № 10 Засульська сільська бібліотека підготовлено книжкову виставку «Наша воля розквітала в Кобзаревому слові», мета якої - привернути увагу відвідувачів до поетичного слова генія, виховати справжнiй патріотизм, який  включає любов до рідного слова, до рiдноï мови, до Батьківщини. Рiдне слово  його було ознакою нацiонального вiдродження, утвердження украïнськоï нацiï, ïï надiєю.       
         Гортаючи сторінки його творчості, усвідомлюєш, що Тарас Шевченко це більше, ніж митець, це людина, яка давно стала символом, знаком, легендою. 







Немає коментарів:

Дописати коментар