понеділок, 18 квітня 2022 р.


 

«Одна, єдина неділима Україна»

       22 січня відзначається День Соборності України – одне із знакових свят українського державотворення після Дня Незалежності.

    Саме цього дня у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки.

     З нагоди свята 20 січня в Засульській сільській бібліотеці – філії для користувачів бібліотеки було проведено літературний екскурс «Одна, єдина неділима Україна», а також було організовано виставку-роздум «Творімо Соборну Україну».

       Виставка привернула увагу користувачів та запропонувала замислитись над історією нашої країни, сьогоденням та майбутнім українського народу.

       Представлена література на виставці допоможе не лише краще пізнати історію нашої держави, а й сприяє піднесенню національної свідомості населення.

     День Соборності України – свято, яке символізує єдність українських земель. Багато років тому це слово було вписано в історію українського народу, але святковим днем українського календаря воно стало тільки віднедавна. Лише за умов державотворчих процесів в Україні цей день набув своєї чинності. Це одне із найважливіших свят нашої країни, адже цього дня відзначається і День соборності, і перше проголошення незалежності України.






Немає коментарів:

Дописати коментар