четвер, 25 травня 2017 р.

Україна вишивана

        У культурі будь-якого народу є речі, які відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. 18 травня в Україні відзначається День вишиванки.
      Свято є самобутнім і не прив’язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожний громадянин одягає вишиванку та виходить у ній на роботу, в школу чи садок. Мета свята – збереження українських традицій та їх популяризації серед населення.
       Добре, що День вишиванки набуває всеукраїнського масштабу.
     Відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету Засульської сільської ради 19 травня було організовано перший фестиваль майстрів народної творчості «Україна вишивана». 
       В програмі фестивалю відбулися: Ярмарок-продаж виробів майстрів народної творчості, майстер-класи вишивання, ліплення та розпису, святковий концерт за участю кращих творчих колективів, показ автентичного одягу. Працювали торгові точки, фотозона.
    Учасників фестивалю та його гостей гостинно привітав сільський голова Сергій Бондаренко. А ведучими цього дійства були Валентина Яшна та Сергій Бойко.
    Засульська сільська бібліотека також долучилася до проведення цього свята. Користувачі бібліотеки Надія Запорожець, Ніна Хлюст, Любов Безчасна взяли участь у виставці робіт, а самі юні користувачі бібліотеки Марія В’юницька, Каріна Панченко, Аня Кисляк приймали участь у майстер-класах з ліплення, мотанки, розпису.
     Відзначаючи це свято, ми вкотре стверджуємо, що символ нації вишиванка – завжди була, є і буде необхідним оберегом міцності української держави.
        Хай же над світом українська вишиванка цвіте!



Немає коментарів:

Дописати коментар