вівторок, 17 лютого 2015 р.

"Велетень думки і слова"

«Я не був за дальніми морями,
Чужих доріг ніколи не топтав –
В своїм краю під буйними вітрами
Щасливим я і вільним виростав.»
В. Симоненко
  8 січня 2015 року в Засульській сільській бібліотеці відбулася літературна година присвячена 80-річчю від Дня народження талановитого письменника, нашого земляка, Василя Симоненка.
     З квітки – зав'язь, із зернини – колосок, з любові – життя, щастя, творення. Ця діалектика буття пізналася рано.
     Бо час повоєнний дарував більше роботи тяжкої, аніж дитячих розваг, бо треба було перемелювати «не борошно, а муку» аби вона щезла навік разом з горем, разом із війною. У цьому гіркому дитинстві народжувалася любов до людей. Поет згодом до краю наповнив цим великим почуттям свої вірші. Могутній і безкрайній світ поезії Василя Симоненка відкривають сьогодні все нові покоління, і кожен вбачає в поетові свого сучасника. Бо теми його вічні, як незглибиме джерело народного духу.
   Симоненкове серце вічно молоде, котре билося в його грудях лише 28 літ, рано зрозуміло, що без поетів, кобзарів, артистів український народ, Україна довго не стане на шлях свободи, рівності, демократії.
Завідуюча бібліотекою  Марія Мороз разом з бібліотекарем Мариною Пархоменко провели літературну годину з членами гуртка бісероплитіння, який працює при бібліотеці. Було згадано незламний дух Симоненка, творчий і біографічний шлях, його порив до життя, силу волі, талант, патріотичність.
      Вічно б'ється молоде серце Василя Симоненка в грудях його учнів, всієї держави України. Давно його ім'я стало символом свободи, демократії для українців в усьому світі.
«Живе той, хто не живе для себе,
Хто для других виборює життя.»
                                      В. Симоненко


Немає коментарів:

Дописати коментар